Nie ma w nim ciężkiej śmietany czy też tłustego mięsa. Reasumując: wspaniały pomysł na obiad!
Składniki dla 2 osób:
- 200 g piersi z kurczaka
- opakowanie mrożonej zielonej fasolki szparagowej
- niewielka ilość oliwy
- 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 150 g makaronu penne
- curry, oregano, bazylia
- 1/2 kostki warzywnej
Przygotowanie:
Kurczaka kroimy w kostkę i przekładamy do głębokiego talerza. Dodajemy oliwę i curry. Następnie mieszamy i odstawiamy pod przykryciem do lodówki na 30 minut. Po upływie tego czasu rozgrzewamy patelnię i wrzucamy fasolkę. Po kilku minutach dodajemy kurczaka w przyprawach i podsmażamy przez chwilę. Zalewamy wszystko 200 ml wody rozmieszanej z koncentratem pomidorowym, ziołami i kostką bulionową. Dusimy pod przykryciem ok. 10-15 minut. Na koniec dodajemy jogurt i mieszamy.
Tak przygotowanym sosem polewamy uprzednio ugotowany makaron.
Smacznego, A.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz